VISES - Maatschappelijke impact van sociaal ondernemerschap valoriserenDe maatschappelijke impact intern én extern valoriseren is een van de uitdagingen waarmee sociale bedrijven geconfronteerd worden. Om hun communicatie te optimaliseren moeten ze nagaan via welke hefbomen ze op hun sociale omgeving kunnen inwerken. Daarom moet het bedrijf enerzijds over een objectieve kaart (sociaaleconomische gegevens) van zijn omgeving beschikken en anderzijds aftoetsen welke van zijn activiteiten een sociale verandering in gang zetten.

Het VISES-project streeft ernaar een grensoverschrijdende toegepaste researchwerking op te zetten om sociale bedrijven te begeleiden bij de identificatie van hun sociale impact. Dit instrument komt tot stand door een nauwe samenwerking van actoren op het terrein, federaties, universitaire onderzoekers en instellingen uit de solidaire financiering.

Bedoeling voor de SSE is een strategische analysetool voor bedrijven aan te reiken, net als content voor hun interne en externe communicatie, onder meer in hun communicatie met hun private en openbare geldschieters.

Financiële info

Projectleider

Concertes

Partners

4werk, Cress NPdC, URIOPSS, COORACE NPDC, Acteurs pour une economie solidaire, Solidarité des Alternatives Wallones et Bruxelloises, Atout EI, fédération wallones des entreprises d'insertion, Ressources ASBL, Association Libre des entreprises d'apprentissage professionel, CAIPS, Centre d'economie sociale, Caisse solidaire, Unipso

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen