Upcycle Your Waste

Upcycle Your Waste wil KMO's aanzetten tot meer circulair gedrag zodat lokale afvalstromen meer en beter omgezet worden in nieuwe grondstoffen op lokaal niveau. Bij upcycling wordt aan oude materialen een nieuwe en meer duurzame functie gegeven.

Het project reikt KMO's en lokale overheden hiervoor de nodige kennis, tools en instrumenten aan om deze transitie in te zetten.

Via 6 lokale piloot werkgroepen wordt met KMO's samengezeten om op basis van een collectieve analyse van hun afvalstromen en huidig afvalbeheer beleid nieuwe businesss cases voor (circulaire) "verwaarding" van hun afval uit te werken. Meteen krijgen de KMO's ook advies over hoe ze hun algemeen beleid rond afvalbeheer en -verwerking kunnen aanpassen, welke diensten hiervoor op de markt beschikbaar zijn enz. Het project mikt erop dat KMO's na afloop 20% van hun voorheen bestaande afvalstroom structureel zullen "up-cyclen".

Lokale overheden worden op hun beurt ondersteund en getraind om met (hun) KMO's rond de tafel te gaan om samen circulaire business cases uit te werken.

Financiƫle info

Partners

Economisch Huis Oostende, Gemeente Den Haag (Den Haag), Katholieke Hogeschool Vives Zuid

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen