TTI - Toegepaste Technologische InnovatieMWB en reguliere bedrijven bereiden zich via het project 'Toegepaste Technologische Innovatie (TTI)' voor op de technologische omwentelingen die in een razendsnel tempo op hen af komen. Hoe combineren ze de technologische revolutie met het behoud van duurzame jobs in concurrentieel leefbare bedrijven?
Het vernieuwende TTI project wil via 6 proeftuinen in een concrete productieomgeving inzetbare industrie-ondersteunende technologieën ontwikkelen. Deze proeftuinen, waar co-creatie voorop staat, omvatten telkens een MWB, een kennisinstelling voor de ontwikkeling van aangepaste technologieën en reguliere ondernemingen, met het oog op de integratie van de ontwikkelde productie ondersteunende technologie. De MWB vormen een ideale setting door hun knowhow inzake werkbaar werk.

De proeftuinen omvatten innovaties inzake polyvalente intelligente werkposten in textielsortering, collaboratieve robot als werkpostondersteuning, visiesystemen (simultane projectie), zelflerende automatische en intelligente stapelhulp, cameradetectie en een polyvalente overhevelingstool. Deze proeftuinen worden gerealiseerd en getest op de werkvloer van MWB én reguliere bedrijven (Mc Bride, Ysco, Bosman, Vleeswaren Depuydt, Duco, Sisa, ...)

Centraal in dit project staat de versterking van de Vlaamse industrie. De beoogde technologische innovaties versterken de MWB en hun klanten die mee deze innovaties uitwerken en uittesten. Voor MWB betekent dit enerzijds dat hun rol als toeleverancier voor de industrie wordt versterkt, alsook dat hun rol wordt uitgebreid naar een proefterrein voor de ontwikkeling van technologische productie-ondersteunende innovaties, die nadien inzetbaar zijn in de reguliere maakindustrie.

Financiële info

Projectleider

4werk

Partners

Sociale werkplaatsen Poperinge, Westlandia vzw, Waak vzw, POM West-Vlaanderen, De Oesterbank, Mariasteen, Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen