TTF - Trim the Footprint (microproject)De klimaatverandering vraagt oplossingen op internationaal, lokaal en persoonlijk vlak. Het besef groeit dat samenwerking nodig is om in te grijpen. Tijdelijke evenementen zoals festivals hebben een impact op het milieu. Organisatoren proberen hier rekening mee te houden. Door samen te werken en ervaringen uit te wisselen, geraken we een stap verder. Daarnaast groeit ook het besef dat elk individu een impact heeft op het klimaat.

La Condition Publique (Roubaix), Esperanzah! Festival (Floreffe) en Irie Vibes Roots Festival (Kortemark) slaan de handen in elkaar om niet alleen de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, maar het vuur van de verandering ook en vooral aan te wakkeren bij bezoekers en partners.

Via workshops en lezingen willen we bewustmaking stimuleren. Via uitwisseling van ervaringen willen de initiatiefnemers een bron van inspiratie zijn voor andere organisatoren. Ze willen ook de jeugd triggeren om uit te groeien tot (klimaat) bewuste en kritische volwassenen.

 

Financiële info

Projectleider

vzw Greenforward

Partners

ASBLZ!, La Condition Publique

Thema

Milieu, landschap en natuur

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen