TTB - Toeristische Businessmodellen Booster

Het project 'Toeristische Businessmodel Booster' ontwikkelt nieuwe businessmodellen voor toeristische KMO?S in West-Vlaanderen. Het project is een nauwe samenwerking tussen overheid (Westtoer en POM), private sector (Horeca West-Vlaanderen, Logeren in Vlaanderen en RECREAD) en kennisinstanties (Vives en Guidea).

Na een gezamenlijke kennisopbouw op vlak van innovatieve bedrijfsorganisatie, technologie, receptuur en grondstoffen, voorziet het project in:

* Kennisoverdracht aan de hand van inspirerende groepssessies verspreid in de provincie

* 50 individuele begeleidingstrajecten met een multidisciplinair expertenteam. Hierin zitten financiële experts, innovatie-experts en kwaliteitsexperts die de KMO's begeleiden bij het ontwikkelen/vernieuwen en implementeren van hun bedrijfsmodel. Op basis van de inzichten en de resultaten van dit expertenteam voorziet dit project een uitdieping voor de seizoensgevoelige regio Kust. We vertrekken hiervoor vanuit een cross-sectorale benadering met focus op de creatieve sector, zorgsector, digitale sector en het winkelapparaat. Na grondige analyse van succesvolle cases worden de verschillende sectoren samengebracht in bootcamps om te werken aan gezamenlijke innovatieve businessmodellen die een antwoord bieden op de pieken en dalen in het kusttoerisme. De implementatie van deze businessmodellen gebeurt in 2 fases:

* Eerst worden 5 concrete pilots gerealiseerd. Deze gebeuren onder nauwe begeleiding van succesvolle bedrijfsleiders.

* Op basis van de lessons learned wordt in een tweede fase een begeleidingstraject uitgewerkt voor 15 kust KMO's.

Tot slot voorzien we een algemene verduurzamingsfase op vlak van kennisopbouw rond bedrijfsmodellen.

Financiƫle info

Projectleider

Westtoer

Partners

POM West-Vlaanderen, Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen - campus Kortrijk

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen