TRANSMOBIL - Het versterken van de dienstverlening op vlak van mobiliteit in het grensoverschrijdend landelijk gebiedHet partnerschap wil de mobiliteit bevorderen van de bevolking in de grensoverschrijdende plattelandsregio waar er weinig tot geen alternatieven zijn voor het gebruik van de eigen wagen. Het wil dit doen door het aanreiken van nieuwe mobiliteitsoplossingen, in de eerste plaats voor de bevolking die geen eigen wagen bezit.

We willen met dit project echter ook burgers bereiken, die openstaan voor een meer duurzame manier van leven, die bereid zijn tot andere vormen van mobiliteit en die hun afhankelijkheid van de auto willen afbouwen. Deze burgers hebben nl. een potentiële voorbeeldfunctie voor anderen. Met de realisatie van een grensoverschrijdend netwerk van hubs wil het project nieuwe vormen van dienstverlening inzake mobiliteit ontwikkelen, centraal in de dorpen en steden, waarbij deze gecombineerd wordt met dienstverlening op sociaal en commercieel vlak (cfr. Partons 2.0). Transmobil zal de doelgroepen warm maken voor het gebruik van dit nieuwe aanbod. Tegelijkertijd zal het project de reizigersinformatie verbeteren voor de inwoners van de grensoverschrijdende regio via de geactualiseerde grensoverschrijdende kaart van het openbaar vervoer. Ook zal het project de opstart van een grensoverschrijdende mobiliteitscentrale onderzoeken. Transmobil wil tot slot nog de kennis verbeteren van de bevoegde mobiliteitsactoren in de plattelandsregio over grensoverschrijdende mobiliteitsdiensten. Hierover werd tot nu toe weinig onderzoek uitgevoerd. Een onderzoek over de verbindingen van bestaande lijnen en potentiële grensoverschrijdende verbindingen zorgt ervoor dat de mobiliteitsactoren de gedeelde problemen en kansen eigen aan de regio beter leren kennen. Via het kennisplatform kunnen ze in dialoog treden, hun expertise en hun middelen delen en komen tot gezamenlijke concrete oplossingen, die de dienstverlening inzake mobiliteit voor de bevolking moet verbeteren.

Financiële info

Projectleider

Provincie West-Vlaanderen

Partners

Koksijde, Kortemark, Houthulst, Ieper, Poperinge, Veurne, West-Vlaamse Intercommunale, De Panne, EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d'Opale, Agence d'Urbanisme et de Développement pays de Saint-Omer - Flandre Intérieure, Agence d'Urbanisme et de Développement de la Région Flandre Dunkerque, Département du Nord, Communauté de Communes de Flandre Intérieure, Communauté de Communes des Hautes de Flandre

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen