Tope WROETen in de WesthoekHet project heeft als doel het management van de familiale bedrijven in de Westhoek te ondersteunen en op te krikken via individuele begeleiding van varkenshouders, op maat van hun eigen bedrijfsvoering, en om de kennisdeling tussen de familiale bedrijven aan te zwengelen via studieclubbijeenkomsten met collega-varkenshouders.

De saldoverschillen tussen vergelijkbare varkensbedrijven zijn immens groot en veel bedrijfsleiders zijn vragende partij voor praktische en objectieve info om hun bedrijfsvoering bij te sturen zonder te streven naar groei van hun bedrijven. Onder meer uit de recente Vlaamse Actieplannen varkenshouderij blijkt de nood aan onafhankelijke voorlichting & begeleiding. We zullen met dit project op diverse manieren het management van de familiale Westhoekvarkensbedrijven optimaliseren door verbeterstrategieën - op basis van analyse van de bedrijfskengetallen - samen met de bedrijfsleiders uit te werken. De opgedane kennis zal verder uitgewisseld worden, niet alleen onderling tussen de deelnemers in studieclubs, maar ook verder verspreid worden over de hele sector via een gevarieerd communicatieplan.

Uniek in dit project is dat we al starten in de fase van de opleiding van deze ondernemers van de toekomst, door gerichte acties naar zowel middelbare school- als bachelorstudenten varkenshouderij om de managementcapaciteiten van de toekomstige varkenshouders mee te ontwikkelen gedurende hun opleidingstraject.

Financiƫle info

Projectleider

Katholieke Hogeschool Vives Zuid vzw

Partners

INAGRO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen