Stroke2gether - Integraal digitaal herstelpad in een thuisomgevingMet dit project Stroke2gether zullen de partners samen een volwaardig digitaal evidenced based zorgpad ontwikkelen, toepassen en valoriseren voor personen na een beroerte volgens het value based health model. In dit digitale integrale pad zal zowel medische opvolging en monitoring als therapie en gezondheidspreventie ingebouwd worden, via monitoring, educatie en coaching, live en op afstand.

Door de toepassing van deze digitale paden zullen patiënt en multidisciplinaire zorgverleners op een vlotte manier met elkaar in contact kunnen treden en kunnen resultaten van de behandeling op basis van betrouwbare informatie gevolgd en bijgestuurd worden. Het herstelproces na ontslag uit het ziekenhuis zal vlotter en beter verlopen.

Door de combinatie van medische, socio-psychologische en leefstijl indicatoren dragen we ook bij aan de uitdaging om te zorgen voor jezelf en voor elkaar. We analyseren de zorg-impact van deze digitale paden in een thuissituatie en gaan de gebruikers-ervaringen van de zorgverleners, patiënten en hun omgeving na. Op basis van deze analyses wordt een toekomstige opschaling van een digitaal pad voorbereid, en een business model uitgetest. Eén van de mogelijkheden hier is opname van het pad in het ILOZ-platform (uitgewerkt onder het nieuw industrieel beleid zorgeconomie).

Maar behoren ook tot de mogelijkheden:

  • de koppeling aan andere digital health platformen (of digital health oplossingen zoals bijv. Icometrix)
  • een licentiemodel van het product aan wereldwijde zorgorganisaties, farma en/of payers
  • een koppeling aan blended coaching en
  • opleidingstrajecten voor zorgteams 

Financiële info

Projectleider

Triamantgroup

Partners

Hogeschool West-Vlaanderen, Az Groeninge Kortrijk, POM West-Vlaanderen, In4Care, Awell Health, OLVL Ziekenhuis Waregem

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen