Het project STEK/GROND bestaat uit 2 onderdelen. GROND staat voor het kweken van groenten/fruit volgens de agro-ecologische principes en de eventuele zelfgemaakte producten die daar uit voorvloeien onder het label GoeGeboerd. STEK wordt een hippe multifunctionele ruimte, waar beleving en ontmoeting centraal staat, met streekidentiteit en cultuur als verbindingselementen.

Binnen deze ruimte zal een eigen aanbod uitgewerkt worden rond: korte keten, streekkeuken, workshops, cultuur en recreatie. We richten ons hiermee op inwoners uit de regio, toeristen, recreanten, kinderen en bedrijven. We hopen daarbij de biodiversiteit en de connectie met de oorsprong van voeding te kunnen verbeteren.

Het volledige project ligt in het verlengde van onze B&B activiteiten, die Buytenshuys de voorbije 10 jaar heeft uitgebouwd. Een ideale uitvalsbasis om de streek (nog) beter te leren kennen.

Financiƫle info

Partners

Geert Defevere, Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart, Westanglia vzw, Inagro, POM West-Vlaanderen, Westtoer, Proef! Food lab

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen