Met het EFRO-project SPEK werd voor het eerst vorm gegeven aan een ecosysteem rond het stimuleren van ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren en studenten in de Kortrijkse regio.

Met SPURT wordt een versnelling hoger geschakeld en maakt dit ecosysteem een echte doorstart. Zo wordt het projectpartnerschap uitgebreid tot alle hoger onderwijsinstellingen in Kortrijk, wordt een heel netwerk van ondernemerscoaches uitgebouwd in alle opleidingen en geledingen van de hogescholen en universiteiten, en bundelen alle relevante spelers de krachten om met één gezamenlijk, complementair en innovatief jaarplan naar buiten te treden. Het ecosysteem krijgt een nieuwe naam en huisstijl die het ondernemende aanbod in de Kortrijkse regio extra moeten helpen uitdragen bij jongeren. De partners werken zo samen binnen één strategie om braindrain om te zetten in braingain en nieuwe vormen van ondernemerschap te stimuleren.

 

 

 

Financiƫle info

Projectleider

Kortrijk

Partners

Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen - campus Kortrijk, Hogeschool West-Vlaanderen, Katholieke Universiteit Leuven - campus Kortrijk, Universiteit Gent - Campus Kortrijk

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen