Het project SPEK (Studenten Platform Entrepreneurship Kortrijk) wil in Kortrijk een duurzame samenwerking realiseren tussen het hoger onderwijs (Howest, Vives, Kulak en later ook UGent), de studenten (Seniorenkonvent), de lokale organisaties en jongerenverenigingen (Quindo, Bolwerk, MC Track, de stad Kortrijk en het bedrijfsleven (VOKA) om studenten en (kwetsbare) jongeren ondernemerszin bij te brengen en naar ondernemerschap toe te leiden.

het partnerschap gebruikt hiervoor diverse methodieken:

- Vives en Howest stellen een bedrijfscoach aan om het potentieel van het hoger onderwijs maximaal naar boven te halen. Ze zijn antenne, aanspreekpunt en promotor rond ondernemerschap in de hogeschool zowel naar studenten als docenten en onderzoekers. Ze verzorgen de link met het lokale bedrijfsleven en de vele externe initiatieven rond ondernemerschap. In overleg bouwen de businesscoaches een traject uit, mee gebaseerd op best-practices in binnen- en buitenland.

De samenwerking met de unieke begeleidingstrajecten van Quindo, Bolwerk en MCTrack zorgt voor experimenten met nieuwe invalshoeken, die het traditionele aanbod van bootcamps, inspiratiesessies, ... verrijken. Nieuwe vormen van ondernemen die een brede waaier jongeren kunnen aanspreken, komen aan bod. Met gerichte uitdagingen worden de jongeren getriggerd om initiatief te nemen en samen te werken in multidisciplinaire teams.

Voka zet met Jump! een jaarlijks laagdrempelig event op om jongeren in contact te brengen met de bedrijfswereld, gekoppeld aan een reeds inspiratiesessies om jongeren met ideeën te laten "springen".

Medialab Quindo verslaat het project van op de eerste rij en verspreidt de boodschap op sociale media.

Financiële info

Projectleider

Kortrijk

Partners

VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen - campus Kortrijk, Hogeschool West-Vlaanderen

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen