Het project SPEK (Studenten Platform Entrepreneurship Kortrijk) wil in Kortrijk een duurzame samenwerking realiseren tussen het hoger onderwijs (Howest, Vives, Kulak en UGent), de studenten (Seniorenkonvent), lokale organisaties en jongerenverenigingen (Quindo, Bolwerk, MCTrack), de stad Kortrijk en het bedrijfsleven (VOKA) om studenten en (kwetsbare) jongeren ondernemingszin bij te brengen en naar ondernemerschap toe te leiden.

Diverse methodieken worden ingezet.

Vives en Howest stellen een “bedrijfscoach” aan om het potentieel van het hoger onderwijs maximaal naar boven te halen. Ze zijn antenne, aanspreekpunt en promotor rond ondernemerschap in de hogeschool zowel naar studenten als docenten en onderzoekers. Ze verzorgen de link met het lokale bedrijfsleven en de vele externe initiatieven rond ondernemerschap. In overleg bouwen de businesscoaches een traject uit, mee gebaseerd op best-practices in binnen- en buitenland.

De samenwerking met de unieke begeleidingstrajecten van Quindo, Bolwerk en MCTrack zorgt voor experimenten met nieuwe invalshoeken, die het traditionele activiteitenaanbod van bootcamps, inspiratiesessies en dgl. verrijken. Nieuwe vormen van ondernemen die een brede waaier jongeren kunnen aanspreken, komen aan bod. Met gerichte uitdagingen zullen de jongeren getriggerd worden om initiatief te nemen en samen te werken in multidisciplinaire teams.

Voka zet met Jump! een jaarlijks laagdrempelig event op om jongeren in contact te brengen met de bedrijfswereld, gekoppeld aan een reeks inspiratiesessies om jongeren met ideeën te laten “springen”.

Medialab Quindo verslaat het project vanop de eerste rij en verspreidt de boodschap op de sociale media.

 

 

 

Financiƫle info

Partners

Hogeschool West-Vlaanderen, Vlaamse autonome hogeschool, Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen - campus Kortrijk, Stad Kortrijk - Stadhuis Kortrijk, VOKA-Kamer van Koophandel of VOKA-KvK - VOKA-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen