SPEED-You-UP

Het project wil het aantal vroegtijdige schoolverlaters en NEET's (letterlijk: not in education, employment or training) verminderen door hun motivatie en ondernemingsvaardigheden aan te scherpen.

Jongeren (15-24 jaar oud) werken daartoe in entrepreneur hubs in kleine groepen aan een eigen ondernemingsidee, dat kan uitgroeien tot een pop-up of een echte onderneming. xHet is daarbij de bedoeling dat het onderemingsidee tegemoet komt aan noden in de eigen buurt of leefwereld van de jongeren. Daarmee leren ze zelf bij én dragen ze bij aan de kwaliteit van leven in de buurt waar ze wonen of naar school gaan.

De entrepeneur hubs worden ingericht door secundaire scholen of lokale besturen die daartoe getraind en ondersteund worden door de projectpartners. Leerkrachten, ondernemers en andere professionals coachen en begeleiden jongeren gedurende heel het traject.

Het project werkt een heus business plan en replicatie strategie uit zodat het SPEED-You-Up model ook na het project verder gezet of door nieuwe gebruikers opgepikt kan worden.

Financiƫle info

Partners

Arteveldehogeschool, Economisch Huis Oostende, Stad Gent, Stad Sint-Niklaas

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen