Het INNO-VEG-project ontwikkelt innovatieve methoden voor het uitvoeren van onderzoek naar groenten en aardappelgewassen. Het vierjarige project is in augustus 2018 van start gegaan. In 2019 werden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland 48 veldproeven uitgevoerd om een overkoepelend protocol te ontwikkelen voor de integratie van gewasdetectiegegevens in veldonderzoeksmethodologieën.

INNO-VEG wil een nieuwe methode introduceren voor het verrichten van onderzoek in de groenten- en aardappelsector. Door de nieuwe aanpak wil het consortium onderzoekskosten reduceren waardoor meer middelen overblijven om een breder scala aan onderzoeksprioriteiten aan te pakken. Een belangrijk onderdeel van de methode is een verschuiving van onderzoek geleid door voornamelijk onderzoeksorganisaties en commerciële bedrijven, naar een aanpak waarbij landbouwbedrijven en de landbouwers zelf een grotere inbreng of rol hebben.

De INNO-VEG aanpak plaatst de landbouwer in het middelpunt van het onderzoeksproces. Zijn of haar praktische noden worden in kaart gebracht en nieuwe methodes of producten om de gewasproductie te verbeteren worden uitgetest op commerciële landbouwbedrijven.

De projectresultaten omvatten onder meer: een protocol voor de integratie van hoge-resolutie ruimtelijke gewasgegevens in onderzoeken, een kader voor door de landbouwer georganiseerd onderzoek, een grensoverschrijdend innovatienetwerk opzetten voor stakeholders uit de ‘2 Zeeën-regio’, de uitrol van de nieuwe onderzoeksmethode en het innovatienetwerk over een periode van 5 jaar.

SPEED

Financiƫle info

Partners

Inagro vzw, RSK ADAS Ltd. (Verenigd Koninkrijk)

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen