SOLARISE - Solar Adoption Rise in the 2 SeasHet gebruik van zonne-energie nam de laatste jaren fors toe. In 2014 vertegenwoordigde reeds 14% van het gebruik van hernieuwbare energie in Europa. Nochtans wordt het nog steeds ervaren als een dure vorm van hernieuwbare energie en staat het gebruik ervan nog niet op peil.

Met de stijgende consumentenprijzen voor energie, is het een uitdaging om de kosten voor gebruik van zonne-energie te doen dalen en de toepasbaarheid en efficiëntie van de technologie te verbeteren.

Solarise bevordert de adoptie van zonne-energie in historische/openbare gebouwen en huishoudens (met een focus op lage inkomensgezinnen). Op deze manier ondersteunt Solarise de EU-doelstelling om 20% energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen te halen tegen 2020.

Financiële info

Projectleider

University of Picardie Jules Verne

Partners

Middelkerke, Katholieke Universiteit Leuven - campus Gent, Brighton & Hove City Council, Kamp C Duurzaam Bouwen, Enercoop Nord-pas de Calais - Picardie, Flux 50, University of Portsmouth Higher Education Corporation, Zoersel, Fourmis, Gemeente Middelburg, gemeente Heerhugowaard

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Koolstofarme economie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen