Sociale tewerkstelling van eigen bodem in regio TieltArmoede is een zwaar onrecht. Arbeid is een basisrecht. Zelfs in de economisch sterke regio Tielt is een grote groep van dit recht uitgesloten en veroordeeld tot armoede in al zijn dimensies. Dit hoeft niet zo te zijn.

TROEV vzw, een samenwerkingsinitiatief van onderuit, is vanuit die verontwaardiging gestart met het creëren van (aanvullend) aanbod in de  blinde vlek Tielt.

Met dit project realiseert TROEV vzw samen met Leader Midden-West-Vlaanderen nieuwe en blijvende arbeidsplaatsen in begeleid statuut, als opstap naar regulier werk. Het kluswerk dat deze mensen leveren genereert maatschappelijke meerwaarde, namelijk betere woningkwaliteit en leefbare openbare ruimte, ook voor kansengroepen. Daarnaast tonen we in woord en daad dat nieuwkomers bij ons welkom zijn. Met de asielzoekers en vluchtelingen die mogen en kunnen werken stappen we naar werkgevers. Via de hefboom werk geven we hen de kans om een nieuw leven en een volwaardige plaats binnen onze plattelandsgemeenschap uit te bouwen.

Met de werkgevers, ook landbouwers, gaan we in gesprek onder welke omstandigheden we deze groep kunnen integreren op de werkvloer en we reiken concrete hulpmiddelen aan om hierin te slagen. Zo versterken we mens en lokale economie. Zo creëren we welvaart voor allen.

Beide projectluiken zijn procesmatig opgebouwd en volgen een logisch groeipad binnen een degelijke omkadering met visie, en gewaarborgd door diverse geëngageerde partners met een sterke staat van dienst.

Financiƫle info

Projectleider

TROEV

Partners

PWA Tielt, Regionaal verhuurkantoor Midden West-Vlaanderen vzw, Tieltse bouwmaatschappij cvba, Mivalti vzw, Wingene

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen