Slim innoveren en kennis delenLand- en tuinbouw is sterk aanwezig in Midden-West-Vlaanderen met meer dan 2.500 bedrijfszetels. De aard van de bedrijven is divers. Naast gespecialiseerde bedrijven zijn er ook heel wat gemengde bedrijven aanwezig die een specifieke teelt, vaak groenten, combineren met hun veehouderij. De nabijheid van de REO Veiling en de vele groenteverwerkende bedrijven, maakt dat land- en tuinbouwers hun teeltkeuze hierop afstemmen

De algemene conjunctuur met een hoge prijsvolitaliteit, de kapitaalsintensiviteit en de lage ROI zorgen ervoor dat de sector door een moeilijke periode gaat. Bovendien staat de sector zwaar onder druk door een razendsnel evoluerende afzetmarkt en de economische crisis. Bedrijven die een bepaalde richting willen uitgaan, hebben nood aan een duidelijke visie en strategie en moeten alle aspecten van modern ondernemerschap op een rijtje krijgen. Zo vermijden ze problemen door technische-, financiële-, persoonlijke- of marktomstandigheden.

Dit project reikt, via vernieuwende vorming- en begeleidingsmethodieken, de land- en tuinbouwers in Midden-West-Vlaanderen die handvaten aan die hen helpen de nodige vaardigheden te ontwikkelen om van een boerende boer een sterke boerende manager te maken. Voorop staat de ambitie om bedrijfsleiders in het peloton te houden en zelfs tot koplopers te ontwikkelen.

 

 

Financiƫle info

Projectleider

Boerenbondvereniging voor Innovatieve Projecten (Innovatiesteunpunt)

Partners

KLJ - Groene Kring vzw

Thema

Landbouw en visserij, Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie, Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen