Om de zorg van morgen betaalbaar en kwalitatief te houden zijn nieuwe samenwerkingsmodellen in de zorgeconomie nodig. Het SHINE-project verspreidt de meest innovatieve oplossingen voor gezondheidszorg en ontwikkelt nieuwe economische activiteiten voor kmo’s, gedreven door een grotere grensoverschrijdende en sectoroverschrijdende samenwerking in de zorgeconomie.

SHINE implementeert geïntegreerde bedrijfsmodellen voor de zorgeconomie die ingebed zijn in een slimme specialisatiestrategie. In deze geïntegreerde aanpak werken bedrijven, zorgorganisaties en kennisinstellingen samen om vraaggedreven oplossingen te vinden, die beter aansluiten bij de reële zorgnood. Deze nieuwe businessmodellen bieden een maatschappelijk voordeel, maar ook economische winst.

Via een netwerk van slimme specialisten kunnen goede praktijken internationaal worden overgenomen en worden gevaloriseerd. Het project beoogt ook spin-offs te creëren in de regionale zorginstellingen en er wordt een praktische handleiding gemaakt voor spin-offs op basis van gedeelde waardecreatie.

Financiƫle info

Projectleider

POM West-Vlaanderen

Partners

AZ Groeninge Kortrijk, Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Kortrijk

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen