SHIFFT - Sustainable Heating: Implementation of Fossil-Free Technologies

Shifft staat voor sustainable heating: implementation of fossil-free technologies

Specifiek voor West-Vlaandern zal Stad Brugge via dit project investeren in de opmaak van een warmtestrategie om wijken/woningen af te koppelen van fossiele brandstof. Deze strategie omvat de opmaak van een warmtekaart, in beeld brengen van opportuniteiten en mogelijkheden op het grondgebied, en een stappenplan om burgers te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het renoveren van hun woning.

Brugge zette eerder al belangrijke stappen in het ontzorgen van burgers bij het renoveren van hun woning via het Europees Vlaanderen-Nederland Interregproject See2DO! van zien tot doen. Dankzij SHIFFT zet de stad nog een stap verder en begeleidt ze burgers die hun woning op termijn willen afkoppelen van gas.

Dit project heeft een budget van 466.367 euro waarvan 60% gesubsidieerd wordt. De middelen worden vooral ingezet voor de opmaak van een warmteplan, personeelskost en communicatiekosten.

Dit project werd in maart 2019 opgestart en loopt over een periode van 2019-2022 samen met dienst Leefmilieu & de Schakelaar, die ook partner is in dit project.

Financiële info

Projectleider

University of Exeter

Partners

Brugge, de Schakelaar, Mechelen, Gemeente Middelburg, Care institution Riverland, Center for development of ecoenterprises, Places for people group, gemeente Fourmies, Technische Universiteit Delft - TUD

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Koolstofarme economie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen