SeaBioComp - Development and demonstrators of durable biobased composites for a marine environment

SeaBioComp wil demonstrators van innovatieve biogebaseerde thermoplastische composieten leveren;

  • met minstens gelijkwaardige mechanische eigenschappen,
  • met op maat gemaakte duurzaamheid (2 tot> 20 jaar),
  • met verminderde CO2-uitstoot (30%) en verminderde ecotoxische impact (door microplastics). Aangezien thermoplastische composieten worden voorzien, zal ook het recyclingpotentieel van teruggewonnen materialen worden aangetoond. Over het algemeen moet de ecologische impact met > 50% worden verminderd in vergelijking met conventionele op olie gebaseerde tegenhangers.

Dit moet leiden tot een mentaliteitsverandering in de waardeketen, dat de biogebaseerde composieten een realistisch alternatief bieden voor de op olie gebaseerde tegenhangers. Als gevolg hiervan kan de implementatie van het concept van de bio-economie voor scheepvaarttoepassingen worden geactiveerd en geïmplementeerd door een groot aantal vooral KMO-bedrijven. Overheidsinstanties kunnen de bewezen voordelen in aanmerking nemen voor wetgeving en overheidsopdrachten.

Financiële info

Projectleider

Centexbel

Partners

Vlaams Instituut voor de Zee, CETI - European Center for Innovative Textiles, Association pour la recherche et le développement de méthodes et processus industriels (ARMINES), Poly Products, University of Plymouth, University of Portsmouth Higher Education Corporation, Marine South East ltd, MATIKEM, IFREMER, REWIN projecten BV

Thema

Milieu, landschap en natuur

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen