SCIFI - Smart Cities Innovation Framework ImplementationHet SCIFI project onderzoekt welke waarde data voor openbare besturen kan hebben en hoe deze data kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van het 2 Zeeën gebied en tot de bevordering van innovatie. Dit project zal inzetten op het gebruik van data voor het aanpakken van lokale en regionale doelstellingen. Partners doen dit door data ter beschikking te stellen van bedrijven en door het inzetten op innovatieve aanbestedingen.  Door in te zetten op een crossborder kader (ipv de gefragmenteerde datasets van afzonderlijke steden) zal een grotere markt aangesneden kunnen worden wat zorgt voor een ruimere economische ontwikkeling van het gebied.

Voor de West-Vlaamse partner, stad Brugge, wordt gekeken hoe ze als openbaar bestuur gebruik kunnen maken van de schat aan informatie die ze hebben en ervoor zorgen dat bedrijven hier gericht mee aan de slag gaan. Op die manier ontwikkelen ze oplossingen op maat ontwikkeld worden, in de plaats van het "one-for-all" aanbod van bedrijven. Dit project zal onderzoeken welke data relevant is voor de ontwikkeling van de steden en gemeentes, hoe die opengesteld kan worden en of er externe data is die ook een meerwaarde kan bieden.

Uitdaging is om die externe data ook in de organisaties te krijgen zodat ook op basis van die waardevolle data tools ontwikkeld kunnen worden.

Financiële info

Projectleider

Mechelen

Partners

Brugge, Cambridge Cleantech, Delft, Agoria, Faubourg Numérique, Saint-Quentin, University of Southhampton

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen