De laatste jaren is er een groeiend bewustzijn en een toenemende waardering bij consumenten, creatievelingen en ondernemers voor verfijnd ambachtelijk werk en vakmanschap. Ambachtelijk werk staat immers voor authenticiteit, kwaliteit en duurzaamheid.
Maar helaas zijn technische beroepen niet erg aantrekkelijk voor jongeren en werkzoekenden. De instroom van jongeren naar technische of beroepsscholen is onvoldoende en door de jaren heen ging kostbare vakkennis verloren. Dit bedreigt het ambachtelijk vakmanschap, juist op het moment dat de consument er een hernieuwde interesse in heeft.

‘REVIVAK’ speelt hierop in en richt zich op het behoud en stimulering van werkgelegenheid binnen vakmanschapsberoepen, specifiek in de bouw- en restauratiesector. Aangezien deze sector relatief onbekend is voor werkzoekenden wil Interreg Vlaanderen-Nederland via ‘REVIVAK’ de aandacht revitaliseren voor ambacht en techniek. Door middel van stages, excursies, bootcamps en internetcolleges wordt gezorgd voor kwalitatief personeel in Vlaanderen en Nederland, dat succesvol ingezet kan worden in bijvoorbeeld de erfgoedsector.

Vakmanschap is een kunst!

Financiƫle info

Projectleider

Stichting Momumentenhuis Brabant

Partners

vzw Het Portaal, VZW Mid West Development, RTC West-Vlaanderen, Eucora vzw, Stichting Landgoed Slot Schaesberg, Vermaatschappelijking Zorg en Welzijn vzw, Provincie Noord-Brabant, Stichting NHTV internationale hogeschool Breda, VDAB, Gents Opleidingscentrum voor Ambachten, Opleidingscentrum voor Bouw en Hout VZW

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Werkgelegenheid en arbeidsmobiliteit

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen