RECY-COMPOSITE - Recyclage van composiet materialen: een grensoverschrijdende aanpak naar een circulaire economieComposiet materialen worden wijd verspreid gebruikt binnen diverse grensoverschrijdende sectoren zoals transport, sport en ontspanning, sanitair, windenergie of luchtvaart. De materialen zijn gemaakt vanuit een kunststof matrix en versterkende vezels. Hun recyclage is een grensoverschrijdende problematiek die ook op die manier wordt behandeld door het projectteam. Het project past in een ruime problematiek binnen een Europese context in de transitie naar de circulaire economie waarbij het benutten van de natuurlijke grondstoffen op een efficiëntere manier gebeurt en de impact op het milieu verlaagd wordt over de levensduur van een product.

Het project biedt een antwoord op de uitdaging die de composiet materialen stellen op drie verschillende niveaus: chemische recyclage, mechanische recyclage en energie recuperatie. De grensoverschrijdende sensibiliseringsacties, begeleiding en bedrijfsondersteuning door het projectteam dragen bij aan de transfer van technologie over de landsgrenzen heen.

Financiële info

Projectleider

CERTECH

Partners

Centexbel, Association pour la recherche et le développement de méthodes et processus industriels (ARMINES), Centre technologique international de la Terre et de la Pierre, CREPIM, Ecole Nationale Supérieure des Mines de Douai

Thema

Milieu, landschap en natuur, Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen