RE C2 - Grensoverschrijdend economisch centrum voor de valorisatie en ontwikkeling van de korte circuits in het hergebruik van materialenWanneer een product niet of niet meer gebruikt wordt, kan het afval worden. De verwerking van afval heeft niet alleen een effect op het milieu, maar heeft ook invloeden op sociaal en economisch vlak. Afvalpreventie- en beheer is een problematiek die zich vooral op het lokale vlak afspeelt.

Vooral ondernemingen worden hiermee geconfronteerd. Zij hebben verantwoordelijkheden, reglementaire beperkingenen en ook economische en zelfs strategische belangen om het door hen geproduceerde afval te beperken. Niettemin leidt het gebrek aan kennis van de naburige gebieden en hun kansen, evenals het gebrek aan middelen (technisch, menselijk, financieel ...) ertoe dat de grensoverschrijdende KMO's moeten worden begeleid om deze aanpak te starten en structuur te geven.

In dit licht hebben de partners van dit project de ambitie om een grensoverschrijdend kanaal op te richten voor het hergebruik van materialen door een beroep te doen op korte circuits. Hiermee valoriseren ze de lokale middelen en knowhow en stimuleren ze de economische ontwikkeling van grensoverschrijdende gebieden.

Financiële info

Projectleider

Chambre de commerce et d'industrie Grand Est

Partners

Vlaamse Confederatie Bouw - VCB, Ressources ASBL, Réseau des Ressourceries, Conféderation Construction Wallone, FEDEREC, Recovering SARL, Fédération Française du Bâtiment Champagne-Ardenne

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen