PROGRES zet de versterking van de kmo's binnen de grensregio tussen België en Frankrijk centraal. Binnen deze grensregio zijn er gebieden met sterke internationaal concurrerende en innovatieve sectoren, gebieden die hun ontwikkeling richten op plaatselijke en residentiële activiteiten en gebieden waar nog onderzoek nodig is naar nieuwe bronnen van groei en van economische diversifiëring.

Vanuit die verscheidenheid heeft PROGRES de ambitie om het concurrentievermogen van kmo’s te versterken via een geïntegreerd aanbod van geavanceerde, kwalitatieve en innovatieve diensten om de structurele beperkingen aan te pakken.

De rode draad van de verschillende projectactiviteiten is grensoverschrijdende groei. Aan starters biedt PROGRES de mogelijkheid om deel te nemen aan professionele beurzen en inspiratiemissies. De partners organiseren ook opleidingen en ontmoetingen. Starters worden aangemoedigd om over (taal) grenzen heen te kijken, hun netwerk te verruimen en aandacht te hebben voor toekomstige partnerschappen.

Groeiende bedrijven kunnen genieten van een intensief coaching parcours, waarbij vragen rond strategie, valorisatie, juridische en financiële aspecten, commerciële en internationale ontwikkeling en klantenidentificatie worden beantwoord.

Daarnaast wordt ook een netwerk opgericht van ervaren ondernemers en experts. De georganiseerde netwerkevenementen bieden de kans om mogelijk business-opportuniteiten verder te verkennen.

PROGRES

Financiƫle info

Partners

POM West-Vlaanderen, VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen