PROGRES - PROject accelerating Growth, Resources & Enterprise SupportPROGRES zet de versterking van de KMO's binnen de regio centraal. Het gebied is gekenmerkt door uiteenlopende samenstellingen en belangen van economische structuren. Er zijn gebieden met sterke internationaal concurrerende en innovatieve sectoren of sectoren waar de omschakeling gelukt is, gebieden die hun ontwikkeling richten op plaatselijke en residentiële activiteiten en gebieden waar nog onderzoek nodig is naar nieuwe bronnen van groei en van economische diversifiëring. Het is niet de bedoeling de territoriale verscheidenheid op te heffen, maar PROGRES heeft de ambitie om het concurrentievermogen van de verschillende doelgroepen te versterken: pre-starters, startups en middelgrote ondernemingen en spin-outs in de grensoverschrijdende regio, via een geïntegreerd aanbod van geavanceerde, kwalitatieve en innovatieve diensten om deze structurele beperkingen aan te pakken.

De rode draad van de verschillende projectactiviteiten is grensoverschrijdende groei, vanuit de achterliggende gedachte dat een dynamische en duurzame economie moet kunnen beschikken over performante en aantrekkelijke ondernemingen om in de samenwerkingszone industriële of commerciële partnerships te ontwikkelen of hen toegang te bieden tot grensoverschrijdende of zelfs internationale markten en/of hun financiering.

Financiële info

Projectleider

POM West-Vlaanderen

Partners

VOKA - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Chambre de Commerce et d'Industrie de la Wallonie Picardie, Chambre de Commerce et d'Industrie du Grand Lille, Chambre de Commerce Franco-Belge, HD Gestion, Ruches d'entreprises Nord de France, VOKA - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, CIDE-SOCRAN

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen