Polder2Cs wil de kennisbasis in het 2 Zeeën gebied versterken omtrent waterkering infrastructuur en crisis respons technieken/methoden.

Het project functioneert daarbij tegelijk als: testbed om praktische kennis uit te testen/valideren/demonstreren, kennisuitwisseling platform tussen experten, onderwijs- en training platform voor jonge "water professionals", samenwerkingsplatform tussen relevante stakeholders.

Het project kapitaliseert daarvoor op de unieke kans die de ontpoldering van de Hedwige-Prosperpolder biedt. In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan wordt de komende jaren een nieuwe ringdijk aangelegd ter vervanging van de huidige Scheldedijk. Tijdens de aanlegfase ontstaat daarmee een uniek Living Lab omgeving voor het Polder2Cs project. Bij de stelselmatige ontmanteling van de huidige Scheldedijk worden er dijksterkteproeven (golfoverslag, overloop, …) uitgevoerd waarna de huidige dijk uiteindelijk belast wordt tot de vorming van een bres. Parallel daaraan wordt in samenwerking met hulpdiensten geoefend in grootschalige crisisoefeningen (beheer- en noodmaatregelen) waaronder het voorkomen van, het bewust veroorzaken en het herstellen van doorbraken.

Financiƫle info

Partners

Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), Katholieke Universiteit Leuven (Campus Brugge), Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) (Nederland)

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen