Peace, Landscape & Tourism (microproject)Het einde van de herdenkingsperiode 2014-2018 kondigt een onzekere periode aan voor het herdenkingstoerisme. Het wordt tijd om na te denken over nieuwe manieren om herdenkingsparcours te bestendigen.

De Association des jardins paysagers des Hauts-de-France en de gemeente Zonnebeke willen hun expertise op het vlak van tuinarchitectuur en herdenkingstoerisme bundelen. Ze nodigen in Vlaanderen (Zonnebeke) en Frankrijk (Le Quesnoy) Vlaamse tuinarchitecten uit om er een vredestuin te creëren. Ze bundelen hun krachten op het vlak van denken en uitvoering om tuinen te creëren die de veerkracht van deze herdenkingssites benadrukken.

Bezoekers zullen met een hedendaagse benadering de gevolgen van de Grote Oorlog vanuit een nieuwe invalshoek ontdekken. De tuinen dienen als basis voor een grensoverschrijdend toeristisch aanbod dat zal afwijken van traditionele herdenkingsinitiatieven, de aantrekkelijkheid van het landschappelijk erfgoed zal doen herleven en een divers publiek zal aanspreken.

Financiƫle info

Partners

Zonnebeke, Association des jardins paysagers des

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen