Optimalisatie en heropwaardering fiets- en wandelverbindingenMet dit project moet het netwerk van trage wegen in Staden versterkt worden. Verschillende beleidsdomeinen ontmoeten elkaar binnen dit project: mobiliteit, ondernemen, landbouw, sport, recreatie en cultuur. In eerste instantie gaat de aandacht naar de verbindingen in de kernen van Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Op termijn wordt hierop verder gebouwd door ook de verbindingen in het buitengebied te optimaliseren.

Naast de optimalisatie is ook participatie en communicatie van belang. Communicatie omdat de verbeteringen aan het fiets- en wandelnetwerk kenbaar gemaakt moeten worden. Participatie omdat voor dit project een draagvlak nodig is. Beide aspecten lopen als een rode draad door het project en bepalen mee het succes ervan.

Samengevat: een geoptimaliseerd fiets- en wandelnetwerk in Staden zorgt voor een tevreden inwoner die als wandelaar, fietser of ruiter optimaal gebruik kan maken van de autoluwe verbindingen in eigen gemeente.

 

Financiƫle info

Projectleider

Staden

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen