Ontwikkeling site d'Hofsteed’ Hofstee is een inclusief satellietproject van de moedervoorziening de Vleugels, een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en /of meervoudige beperking. Met enkele van onze cliënten willen we een ontmoetingsruimte creëren voor jong en oud, op een laagdrempelige manier zodat de site voor iedereen toegankelijk én aantrekkelijk wordt.

Een aangename (ontmoetings)ruimte, aanwezigheid van paarden en andere kleine hoevedieren, een speelplein met natuurelementen en een poel,...bieden heel wat aantrekkingspotentieel om elkaar te ontmoeten.

Op die manier schrijven we een inclusieverhaal, waarbij zowel mensen met een beperking als "buitenstaanders" elkaars leefwereld beter leren kennen, wat kan uitmonden in een mooi verhaal.

Alle mensen hebben nood aan menselijk contact en willen participeren in de samenleving. Dit is niet anders voor iemand met een verstandelijke beperking. Ook onze cliënten willen erbij horen, vriendschapsrelaties uitbouwen, deel uit maken van.... Het project d’Hofstee wil hier een antwoord op geven.

Financiƫle info

Projectleider

vzw de Vleugels

Partners

Houthulst - dienst Toerisme, Schooltrio Klerken, Natuurpunt vzw, Regionaal Landschap Ijzer en Polder, Velt Ijzevallei, Vorming Plus Westhoek, De groene kans vzw

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen