Ontwikkeling multifunctionele bordverhoger als blauwdruk van een blijvend model van co-creatie

Talloze problemen binnen de ondersteuning van mensen met een beperking zijn terug te leiden naar het moment waarop gegeten wordt. Dit zet niet alleen druk op het dagelijkse ritme van de persoon zelf, maar een verstoord eetproces straalt ook af op medebewoners en het ondersteunend personeel. Elke vereenvoudiging van dit eet/proces resulteert daarom rechtsreeks in een verhoogd welzijnsgevoel van de persoon zelf, maar ook van zijn omgeving. Bijkomend wordt een dagelijkse tijdswinst geboekt bij het ondersteunend personeel.

De ontwikkeling van een multifunctionele bordverhoger zal hiertoe bij verschillende doelgroepen een belangrijke oplossing blijken.

Het samenwerkingsverband dat door co-creatie deze productontwikkeling zal finaliseren, zal ook de bestendigheid van deze wijze van productontwikkeling verder uitwerken. Er wordt gezocht naar een concreet model/oplossing waarin dergelijke samenwerking blijvend kan zorgen voor de realisatie van dergelijke productontwikkeling. Het proces zal dan ook ook bijkomend vanuit deze hoek gedocumenteerd worden.

 

Financiƫle info

Partners

"PILIPILI" Produktontwerp - PILIPILI PRODUCTONTWERP, De Lovie - WOONPARK DE LOVIE, In4Care - Partezis, Katholieke Hogeschool VIVES Noord, Katholieke Universiteit te Leuven - KU Leuven - Campus Brugge - Wetenschap & Technologie (KHBO), Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen