onderzoek naar de oorzaak van bederving bij het bewaren van pompoenen en mogelijke preventieve maatregelen



Het project wil de bewaring van pompoenen verbeteren. Het rottingsproces start steeds ter hoogte van de kroon. In het project zal er gedefinieerd, onderzocht worden welke micro-organismen (schimmels, gisten of bacteriën) het rottingsproces op gang brengen. En welke producten deze micro-organismen afdoden.

Daarnaast zullen praktijkproeven (zowel in vitro als in vivo) opgezet worden om te onderzoeken of deze producten via bepaalde behandelingsmethodes van o.a. de pompoenkroon het probleem oplossen. Denk hierbij maar aan onder andere behandeling van waswater of coating in verschillende concentratie, waardoor het bewaarproces en de levertermijn kunnen geoptimaliseerd worden.

Financiƫle info

Projectleider

Frederik Devos

Partners

Katholieke Hogeschool Vives Zuid vzw

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen