Ontmoetingscentrum (OC) De Bollaard in deelgemeente Watou is een oud schoolgebouw dat al jaren met betonrot kampt (wat renovatie uitsluit) en niet meer aan de huidige (energie)normen voldoet. Dit project bestaat uit de sloop van het huidige OC, een nieuwbouw en een volledige herinrichting van de site (met aandacht voor mobiliteit van de zwakke weggebruiker, aanleg van verharde en niet-verharde (sport)terreinen enz.).

Het OC wordt een duurzaam gebouw dat voldoende (exclusieve) ruimte reserveert voor vaste gebruikers (en hun specifieke noden) zoals de buitenschoolse kinderopvang, de academie, de bib of de schuttersgilde, alsook alle faciliteiten biedt aan het rijke socio-culturele leven van het dorp en bij uitbreiding de stad.

Financiƫle info

Projectleider

Poperinge

Partners

Buitenschoolse kinderopvang, Basisschool Watou, Parochiezaal Watou, Stedelijke raad vor cultuurbeleid, Bewonersplatform Watou, Verenigingen Watou, Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Poperinge, KSA Watou, Kunstacademie Poperinge, Bibliotheek Poperinge, Schuttersgilde Watou

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen