NSCiti2S - Nature Smart Cities across the 2 SeasGroene infrastructuur (GI) biedt fantastische, vaak goedkopere alternatieven voor traditionele grijze infrastructuurmaatregelen die stedelijke landschappen wapenen tegen klimaatverandering. Grote steden implementeren GI reeds op grote schaal om problemen omtrent overstromingen en hittestress aan te pakken en hebben hun eigen economische, plannings- en gezondheidszorgsystemen die hen in staat stellen zich aan te passen aan klimaatverandering. Bedoeling van dit project is dat ook kleinere steden meer in groene infrastructuren gaan investeren.

Het algemene doel is om de aanname en implementatie van groene infrastructuur (GI) over het hele 2 Zeeën-gebied te versterken en GI te promoten als een oplossing die stedelijke landschappen helpt om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Het project zal een economische business case testen, valideren en afleveren die lokale overheden, belanghebbenden in de steden en besluitvormers kunnen gebruiken om GI-projecten goed te keuren en beter te begrijpen wat de directe financiële en indirecte/openlijke voordelen van GI zijn.
NSCiti2S zal een sleutelrol spelen bij het wegnemen van de barrières (zie C.1.1) om GI-projecten in stedelijke omgevingen te implementeren en zal duidelijke, zakelijke redenen aantonen waarom steden en gemeenten GI zouden moeten uitbouwen in stedelijke gebieden met populaties van tussen 15.000-500.000 personen ca. Hierdoor zal het 2 Zeeën-gebied beter in staat zijn om klimaatbestendige samenlevingen uit te bouwen in haar steden en gemeenten.

Financiële info

Projectleider

Southend on Sea Borough Council

Partners

Brugge, Gemeente Kapelle, Imperial College Londen, Provincie Antwerpen, Gemeente Den Haag, Cambridge City Council, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Lille, De Zuidrand

Thema

Milieu, landschap en natuur

Prioriteit

Klimaatverandering, risicopreventie en beheer

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen