North Sea Wrecks - An opportunity for blue growth: healthy environment, shipping, energy production and transmissionDe Noordzee is bezaaid met duizenden scheeps- en vliegtuigwrakken, miljoen ton conventionele munitie en Chemical Warfare Agents. Bovendien vormen bunkerolie en gevaarlijke lading in gezonken schepen een bedreiging voor de mens, het milieu en blauwe groeioperaties, zoals commerciële en recreatieve navigatie, toerisme, maricultuur en offshore windparken.

Wetenschappers melden een gebrek aan informatie en kennis over de locatie van wrakken, munitie, verloren materialen en zee-afval (chemisch) afval en de samenstelling ervan. Er is een gebrek aan samenwerking en een gezamenlijke (mitigatie) strategie, alleen gefragmenteerde actie op nationaal niveau bestaat.

Dit project NSW biedt hulpmiddelen die nodig zijn voor planners, responsorganisaties, economische actoren en andere belanghebbenden om oplossingen voor risicovermindering met betrekking tot wrakken en munitie in de Noordzee te beoordelen en voor te stellen.

Het project biedt een uitgebreide methodologie voor het beoordelen, onderzoeken en beschrijven van respectieve gegevensbronnen, incl. het in kaart brengen van maritieme erfgoedsites.

Financiële info

Projectleider

Deutsches Schiffahrtsmuseum

Partners

Vlaalms Instituut voor de Zee, Alfred-Wegener-Institut Helmholtz-Zentrum für Polar - und Meereforschung, Aarhus University - Det. of Geoscience, Stichting NHL (uniersity of applied sciences), EGEOS GmbH, Periplus Consultancy bv, Forvarets Forskningsnstitutt, Universitätsklinikum Schleswig-Holstein

Thema

Milieu, landschap en natuur, Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Koolstofarme economie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen