NITRADRAIN (microproject)Dit project heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van ontwateringswater. Doel is om Belgische en Franse verantwoordelijken van landbouw en milieu te laten zien dat de vermindering van nitraat mogelijk is via een zuiveringsinstallatie in het ontwateringssysteem. Metingen zullen het nitraatverschil van gezuiverd en ongezuiverd water vaststellen. De analyse van deze resultaten zullen worden gecommuniceerd naar Franse en Belgische verantwoordelijken om ze bewust te maken van de mogelijke verbetering van de kwaliteit van ontwateringswater.

Het gaat hier dus om een project waarbij een technische oplossing wordt getest en de resultaten breed worden gedeeld. De installatie van dit project zal gezamenlijk worden uitgevoerd door de Franse en Belgische partners, die beiden ontwateringspecialist zijn.

Een project-installatie zal worden geplaatst op het gebied en met de steun van de Noord-Franse Wateringen vereniging van Béthune in het stroomgebied van de Lys,gemeenschappelijk voor beide landen.

Financiƫle info

Projectleider

CRDSEA

Partners

Omni-drain

Thema

Milieu, landschap en natuur

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen