NieuwLeven@Kerk: Nevenbestemming door herbestemming kerk Poelkapelle met een buitenschoolse kinderopvangDe buitenschoolse kinderopvang (BKO) in Langemark-Poelkapelle zorgt dagelijks voor gemiddeld 164 kinderen. Vooral de opvang in Poelkapelle zorgt dagelijks voor gemiddeld 164 kinderen. vooral de opvang in Poelkapelle barst uit zijn voegen. Het huidige gebouw is aan vernieuwing toe en voldoet niet om in de behoefte aan kinderopvang in Poelkapelle te voorzien. Met de bouw van de BKO in Poelkapelle, wenst het OCMW de opvangcapactiteit uit te breiden van 62 naar 80 kinderen.

In het gemeentebestuur woedt het debat over de toekomst van kerkgebouwen. De kerken worden steeds minder gebruikt binnen een religieuze context. Het bestuur zoekt een zinvolle bestemming voor deze gebouwen die zo sterk het uitzicht van onze dorpen bepalen.

NieuwLeven@Kerk verbindt beide doelstellingen tot een nieuw project in het centrum van Poelkapelle. Een deel van de kerk wordt herbestemd en krijgt nieuwe zinvolle functies, als een kwaliteitsvolle uitgebreide buitenschoolse kinderopvang, een consultatiebureau voor Kind en Gezin en verschillende multifunctionele ruimtes die het gemeeschapsleven een boost kunnen geven. een ander deel van het kerkgebouw wordt omgebouwd tot een aangepaste en comfortabele liturgische ruimte.

 

 

 

Financiƫle info

Projectleider

Langemark-Poelkapelle

Partners

OCMW Langemark-Poelkapelle

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen