Natuur voor de zorg, zorg voor de natuur



Concreet gaan we (kleine) werkjes/activiteiten doen in de omgeving om natuur dichterbij te brengen. Denk aan het maken en plaatsen van voedertafels en nestkasten, een bijenhotel, het aanleggen van een vlindertuin en of bloemenweide, de aanleg van een kleine en ondiepe waterpartij enz. Hierbij horen ook workshops (om bvb. een bijenhotel te maken) of geleide (rolstoel)wandeling om vrijwilligers en patiënten te betrekken en te laten genieten, deelname aan de vogelteldag van Natuurpunt enz. Ook het opleiden van enkele vrijwilligers, personeelsleden of cliënten uit de voorzieningen past hierin omdat het project in de tijd moet verder kunnen gaan.

Uiteraard wordt een programma op maat gemaakt van de voorziening of doelgroep. We maken realistische keuzes en afspraken. Zo halen we het meeste uit het project voor de natuur, de deelnemers en de voorzieningen. Het is onze uitdrukkelijke wens dat het project na de opstart verdergezet kan worden. Daarom wordt er regelmatig met de voorzieningen in gesprek gegaan en uitgezocht wat nodig is om dit mogelijk te maken (bijv. extra opleiding voor personeel of vrijwilligers, materiaal, tuin/natuur toegang, ͙Ϳ͘ We brengen de natuur dichter bij de zorgsector en gaan samen met de zorgsector zorgen voor de natuur, zo gaan we voor een win-win relatie!

Financiële info

Projectleider

Natuurpunt De Torenvalk vzw

Partners

OC Wingene, Mivalti vzw, wzc Hardoy, OCMW Tielt, Kinderopvang Tanneke, Vrijwilligers Opstap, Psychiatrisch Ziekenhuis St-Jozef

Thema

Milieu, landschap en natuur

Prioriteit

Milieu en hulpbronnen

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen