Mobipunt station IeperHet project stelt zich als doel de stationssite verder uit te bouwen tot (inter)regionaal mobipunt. De investeringen in het bestaande mobiliteitsknooppunt moeten indirect het mobiliteitsaanbod in de bredere regio (de Westhoek) versterken.

De investeringen die in het project worden voorzien zijn gericht op het herorganiseren van het openbaar domein in de stationsomgeving (opschikken parking, toegankelijk maken, …) en op het inrichten van de stationssite als volwaardig mobipunt met ruime voorzieningen (fietspomp, fietsstalling, autodelen, lockers, oplaadpunt, infozuil, …).

Concreet is het de bedoeling om de voormalige goederenkoer, die gelegen is op de hoek Oudstrijderslaan x Dikkebusseweg en een aantal jaren geleden gekocht werd door stad Ieper aan te leggen als volwaardige parking. Momenteel betreft dit deels een verharding in bolle kasseien, deels een tijdelijk herstel van een afgebroken gebouw. Het is de bedoeling dit om te vormen tot een volwaardige parking in asfalt, met de nodige belijning. Hierbij zal in de mate van het mogelijk de verharding zo minimaal mogelijk aangelegd worden en groenelementen worden voorzien. Daarnaast is het de bedoeling aan het station zelf een officieel mobipunt in te richten. Hiervoor zou een (digitale) totem geplaatst worden, met het officieel logo. Daarnaast wordt een onbemand fietsherstelpunt voorzien. Dit betreft een statief met gereedschap waar fietsers zelf kleine herstellingen kunnen uitvoeren. Dit zou gecombineerd worden met een fietspomp. Daarnaast worden in het mobipunt lockers voorzien. Hier kunnen fietsers hun accesoires opbergen (fietshelm, fluojas,...) en de batterij van hun elektrische fiets in een afgesloten ruimte opladen.

Financiƫle info

Projectleider

Ieper

Thema

Mobiliteit en weginfrastructuur

Prioriteit

Duurzaam vervoer

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen