MISSION - Mobile Integrated Social Services Increasing Outcomes for people in NeedMISSION wil de toegankelijkheid van sociale dienstverlening verhogen om gezinnen in armoede efficiënter en integraler te kunnen ondersteunen in het verbeteren van hun levensomstandigheden.

Via de methodiek ‘casemanagement’ zullen 5 projectmedewerkers bij gezinnen thuis op de 6 indicatoren uit de Kind en Gezin armoederegistratie gaan werken:  inkomen, werk, opleiding, huisvesting, gezondheid, kinderen. Deze integrale en multi-dimensionele aanpak van armoede zal wetenschappelijk worden onderzocht: onder coördinatie van en in samenwerking met prof. Dr. Wim Van Lancker van het Centrum voor Sociaal beleid H. De Leeck zullen de lokale hogescholen Vives en Howest zowel de kwalitatieve als de kwantitatieve impact van het project en de maatregelen wetenschappelijk onderzoeken.

Financiƫle info

Projectleider

OCMW Kortrijk

Partners

Hogeschool West-Vlaanderen, Katholieke Hogeschool Vives Zuid vzw, Universiteit Antwerpen, Centrum voor Sociaal Beleid, European Anti-Poverty Network, European Social Network, Kenniscentrum Sociaal Europa, European Network of Social Authorities, Stad Barcelona, gemeente Rotterdam

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen