MDTex - Grensoverschrijdende netwerken voor toepassingen van medisch textielDe doelstelling van MDTex is de oprichting van een grensoverschrijdend Frans-Belgische netwerk in het domein van medisch textiel. Door hun specifieke netwerken en competenties samen te voegen, beoogen de partners de grenzen tussen de waardenketens gezondheid en textiel te laten vervagen om de nodige kruisexpertises en technologieën te verenigen die nodig zijn om producten te ontwikkelen. Deze cluster zal de lancering van projecten en textielproducten voor de gezondheid bevorderen, door aan de projectindieners een platform te bieden om elkaar te ontmoeten, om de consortia aan te vullen en om nieuwe opportuniteiten te creëren.

Deze infrastructuren gaan vooral over de creatie van een open-innovatie-kader waarin alle actoren de juiste expertises en projectoproepen kunnen detecteren. Onze cluster zal dus functioneren als innovatie-facilitator en als versneller voor technologietransfer naar de industrie.

MDTex ondersteunt synergiën en samenwerkingsverbanden in het grensoverschrijdend gebied rond zes centrale thema's: implantaten, biologische filtratie, regeneratieve geneeskunde, compressie/steunverbanden/orthese, monitoring en therapie.

Financiële info

Projectleider

Pôle compétitivité UP-tex

Partners

Katholieke Universiteit Leuven, Centexbel, Eurasanté

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen