LECSEA - Local Energy Communities for the 2 Seas regionHet project LECSEA staat voor de ontwikkeling en implementeren van ‘Local Energie Communities’ (LECs) in het gebied van ‘Interreg 2 Seas’. Kort gezegd: “een groep van bedrijven die elkaar ontmoeten om een gemeenschappelijk actieplan te bespreken: gemeenschappelijke doelstellingen m.b.t. het delen van, in deze, energie en/of energie ontwikkeling.”

De West-Vlaamse partners: intercommunales Leiedal (hoofdpartner), WVI en POM West-Vlaanderen willen zich binnen dit project inzetten om een succesvolle opstart van deze LECs effectief te realiseren. Daarnaast zouden de nieuwe LEC-aspecten in de wetgeving moeten kunnen geadopteerd worden  door de beleidsmakers, de markt en energie-consumenten om zo synergiën en samenwerkingsmodellen te creëren rond het thema. Ten slotte zijn er ook investeringen voorzien in het 2 zeeën-gebied om pilots te ontwikkelen binnen bestaande sites. Deze investeringen dragen vervolgens bij tot de ontwikkeling van LECs legale structuren rond financiering, implementatie, exploitatie en het onderhouden van installaties. De twee West-Vlaamse sites zijn: Suikerfabriek (Veurne) en het Evolispark (Kortrijk).

Financiële info

Projectleider

Intercommunale Leiedal

Partners

POM West-Vlaanderen, WVI, Gemeente Breda, West Sussex County council, Universiteit Gent, Center for development of ecoenterprises, Pas-de-Calais ecohousing, Essex County Council, Community Infrastructure group CIC

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Koolstofarme economie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen