Landschapspark Bulskampveld vertelt ... het verhaal van een streekHet 'Landschapspark Bulskampveld vertelt... het verhaal van een streek' wil een toonaangevend project zijn dat de streekidentiteit van het Landschapspark verder op de kaart zet. We houden hierbij rekening met de verschillende sectoren en stakeholders (landbouw, bewoners, toeristen en ondernemers) en met de draagkracht van het gebied.

Er wordt gericht ingezet op 4 doelstellingen: ontsluiten en beleefbaar maken van de verhalen, de verhalen valoriseren, het Landschapspark leefbaar en beleefbaar maken en garant staan voor een blijvende coördinatie en communicatie. De partners streven zo naar een betere uitbouw van het Landschapspark als samenhangend geheel met een goed uitgebouwd evenementen- en activiteitenaanbod. We ontwikkelen innovatieve en belevingsvolle producten als een erfgoedfietsroute en geanimeerde vertelavonden met erfgoedverhalen. Ondernemers reiken elkaar de hand via netwerkmomenten en streekverkenning en via een gepersonaliseerd coachingtraject worden creatieve ideeën daadwerkelijk uitgevoerd.

We doen het nodige om dit aanbod creatief in de markt te zetten via communicatie en promotie en we versterken de draagkracht door in een participatief traject te zoeken naar remediëring voor extra recreatief verkeer.  Dit alles gebeurt in de schoot van het bestaande samenwerkingsverband van het Landschapspark Bulskampveld waarin lokale overheden, landbouw- en natuurorganisaties en anderepartners elkaar gevonden hebben en sinds 2009 voor realisaties op het terrein zorgt.

Financiƫle info

Projectleider

Westtoer

Partners

Oostkamp, Wingene, Ruiselede, Algemeen Boerensyndicaat, Provincie West-Vlaanderen, Beernem, Boerenbond West-Vlaanderen, Westtoer

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen