KraK West - Krachtige Kernen in West-VlaanderenSnelle technologische veranderingen, sociale media, e-commerce en de alsmaar toenemende concurrentie leggen druk op de detailhandel. Ook de consument verandert. Hij koopt en vergelijkt online, is prijsbewuster en gaat op zoek naar beleving.

Voor gemeenten en hun ondernemers is het niet altijd gemakkelijk om met deze uitdagingen om te gaan. Bij een ongewijzigd beleid zal het aanbod zich blijven verschuiven naar baan- en webwinkels met een toenemende leegstand in de kernen tot gevolg.

Daarom schreef Ondernemerscentra West-Vlaanderen het EFRO project ‘KraK West: Krachtige Kernen in West-Vlaanderen’. Samen met UNIZO en een tiental West-Vlaamse steden en gemeenten wil ze op deze manier de handelskernen opnieuw gaan versterken. Via een resem van concrete acties zullen zij de gemeenten alsook hun detailhandelaars, horeca-uitbaters en dienstverleners helpen om beter gewapend te zijn voor de toekomst.

 

Financiƫle info

Projectleider

OC West-Vlaanderen - Kortrijks ondernemerscentrum

Partners

Roeselare, Lichtervelde, Brugge, Oostende, Koksijde, Blankenberge, Kortrijk, Izegem, Menen, Ieper, Unizo West-Vlaanderen, Tielt

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen