Jongveeshow Westhoek HolsteinsTweejaarlijks organiseert Westhoek Holsteins een jongveeshow. De eerstvolgende editie is voorzien voor begin september 2018, de volgende begin september 2020.

Vanaf 4 jaar tot 18 jaar kunnen jongeren in competitievorm strijden voor een kampioenstitel met hun beste kalveren (leeftijd 4 tot 20 maanden). De keuringsaccenten zijn exterieur of conformatie van het kalf, toiletteren en presentatie in de ring.

Doel van het project :

- De hedendaagse landbouw in een goed daglicht brengen bij een breed publiek en lagere scholen betrekken bij de voorbereidingssessies om de jeugd kennis bij te brengen over dieren, voeding, en het boerderijleven.

- Jongeren en publiek warm maken voor de melkveehouderij, de liefde en band stimuleren van jongeren met de dieren. Via deze weg het wedstrijdgebeuren in de melkveehouderij levendig houden, want door drukte op de landbouwbedrijven en sanitaire belemmeringen komt de toekomst van de veewedstrijden op Vlaams en nationaal niveau alsmaar meer in het gedrang.

- Jongeren gedurende enkele maanden voor de show een volledige opleiding bezorgen in voeding jongvee, verzorging, toiletteren en tenslotte ook presenteren van vee in de ring.

Financiƫle info

Projectleider

Westhoek Holsteins vzw

Thema

Gebiedsgerichte werking

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen