Huifkar DiksmuideHuifkar Diksmuide is gevestigd in Vladslo en biedt sinds mei 2016 huifkartochten met trekpaarden aan voor groepen, families, scholen, verenigingen, ....

Vanaf de zomer van 2019 is er ook een aanbod voor individuen. Als zelfstandige in bijberoep vertelt Chris over de fauna en flora en over het cultuurhistorische patrimonium. Huifkar Diksmuide heeft veel ervaring met mensen met een handicap en voor al zijn tochten zijn rolstoelgebruikers steeds welkom.

Na de opstartjaren in Vladslo zette Huifkar Diksmuide in 2018 een samenwerking op met vzw De Groene Kans om huifkartochten te organiseren vanuit IJzerboomgaard. Vanaf 2019 heeft Huifkar Diksmuide een tweede vertrekplaats. Een tocht met de huifkar wordt steeds gecombineerd met uitleg over de streek en het proeven van streeklekkers. Naast vaste formules kan je ook jouw eigen uitstap naar keuze maken. Alle formules vanuit Diksmuide zijn nieuw. Huifkar Diksmuide werkt samen met tal van partners. Bijvoorbeeld verschillende natuurroutes, een stadsroute, een culinaire route, een kidsroute, een boerenroute, een vogelkijkroute, een historische route, een herbergenroute, een verjaardagsroute voor kinderen.

Voor de nieuwe tochten heeft Huifkar Diksmuide extra paarden moeten aankopen waarvoor vzw De Groene Kans mee zal instaan voor de verzorging. De nieuwe locatie brengt heel wat extra kosten met zich mee en voor de opstart vraagt Huifkar Diksmuide aan Leader een opstartsubsidie.

Financiƫle info

Projectleider

Huifkar Diksmuide

Partners

Toerisme Diksmuide, De Groote Waere, De groene kans vzw, Metgezel, vakantieverblijf Middelpunt, Toerisme Kortemark

Thema

Gebiedsgerichte werking, Toerisme en recreatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen