GoToS3 - koepelprojectGoToS3 is een projectenportefeuille binnen Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen waarin wordt gewerkt aan slimme specialisatie. De projectenportefeuille streeft naar het versterken van het grensoverschrijdende ecosysteem van onderzoek en innovatie en het bevorderen van de economische ontwikkeling van kmo’s in de grensregio. Dit gebeurt door middel van interacties en synergiën tussen de zeventien deelprojecten van de portefeuille. Hierbij wordt gefocust op zes innovatiedomeinen: nieuwe materialen en chemie, textiel, gezondheid en zorg, landbouw en voeding, culturele en creatieve industrieën en tenslotte mechatronica en werktuigbouwkunde.

In zestien deelprojecten nemen Vlaamse projectpartners deel: ALPO, BIOCOMPAL, BIOHARV, C2L3Play, Codesign Aliment, DepollutAir, DURATEX, Elasto-Plast, Factory 4.0, LUMINOPTEX, MDTex, Protopitch 3.0, RETEX, TEXACOV, TRIPOD-II, VEG-i-TEC.

Via het koepelproject wordt gestreefd naar een verhoging van de doelmatigheid van de projecten, de ontwikkeling van intersectorale innovatie en het ontwikkelen van een strategie en marktverkenning. GoToS3 faciliteert de samenwerking tussen de diverse deelprojecten en draagt bij aan de zichtbaarheid van ondernomen acties.

Financiële info

Projectleider

Agence Régionale de Développement et d’Innovation des Hauts-de-France

Partners

POM West-Vlaanderen, Agence pour l'Entreprise et l'Innovation

Prioriteit

Onderzoek en innovatie

Website

Open website

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen