GOLDEN LYS - Blik op de gouden rivier!De stakeholders van de grensoverschrijdende Leievallei hebben zich als doelstelling gesteld dat het gebied een grensoverschrijdende, ecotoeristische topbestemming moet worden, waarbij rondtrekken centraal staat.

De Leie is de rode draad die de gemeenten met elkaar verbindt op het vlak van riviertoerisme en de bijhorende activiteiten om zich zo te onderscheiden van het traditionele toerisme.

Na de inrichting van sites die als prioritair werden geïdentificeerd, dienen nu innoverende producten en diensten te worden gecreëerd rond riviertoerisme, tot op heden onbekend bij het publiek. De verwezenlijkte voorzieningen kunnen ook investeerders aantrekken met het oog op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en een innoverend productaanbod, een bron van inkomsten en werkgelegenheid.

De partners van het project Golden Leie-Lys beogen de ontwikkeling van kwaliteitsvolle diensten die beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten en die het behoud van het erfgoed op die sites bevorderen.

Financiële info

Projectleider

Lys sans Frontières

Partners

Wielsbeke, Booot, Toerisme Leiestreek, Westtoer, Ville de la Gorgue, Ville de Merville, Ville de Nieppe, Ville de Steenwerck, Ville de Commines-Warneton, Ville d'Aire-sur-la-Lys, Gent, Ville d'Erquinghem-Lys

Thema

Toerisme en recreatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen