GOFF - GIDS OFF - co-creatie door kunstenaars en leerlingen van een originele en subjectieve grensoverschrijdende gids (microproject)Jongeren uit en rond Doornik, Kortrijk en Saint-Amand-Les-Eaux nemen deel aan artistiek parcours rond erfgoed en patrimonium, met de nadruk op rituelen, legendes en herdenkingsplaatsen. Tijdens deze reis gaan ze hun stad (her)ontdekken.

Samen met de kunstenaar ontwikkelen ze een unieke reisroute. Deze creatie-elementen en al het werkstof worden aan het einde van deze 3 trajecten verzameld en gebundeld tot een tweetalige grensoverschrijdende gids en krijgen vorm in een tentoonstelling, rondtrekkende in de 3 regio's.

De culturele partners delen hun materiaal, hun archieven en hun expertise om deze routes te verrijken. Ze gebruiken de gids vervolgens als een hulpmiddel om lokaal en interregionaal toerisme te dynamiseren op een singuliere wijze. Het doel de gevoeligheid van de jongeren te stimuleren rond hun leefomgeving en tijdsgeest.

Starten met de geschiedenis van hun regio als inspiratiebron, geven de jongeren vorm aan hun eigen visie en delen ze hun hedendaagse interpretatie.

 

Financiële info

Projectleider

MUS-E Belgium

Partners

Erfgoedcel Zuidwest-Kortrijk, Musée du Folklore de la ville de Tournai, Médiathéque de Saint-Amand-Les-Eaux

Thema

Toerisme en recreatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen