Filière AD-T - ontwikkeling van een duurzame grensoverschrijdende levensmiddelenketen  

FILIÈRE AD-T ondersteunt Belgische en Franse KMO’s actief in de agrovoedingssector en begeleidt hen bij hun grensoverschrijdende initiatieven met het oog op groei, grensoverschrijdend concurrentievermogen en de werkgelegenheid. De sector van de landbouwbedrijven en industriële bedrijven kent momenteel een economisch moeilijke context terwijl de consument zich steeds meer richt tot duurzame voeding. De andere kant van de grens biedt voor deze KMO’s reële groeikans. Tegelijk kan dit "grenseffect" echter ook een belangrijke belemmering zijn voor hun ontwikkeling.

Om duurzame resultaten te bereiken, mikt het project op alle schakels in de grensoverschrijdende agrovoedingsketen: productie, verwerking, distributie en consumptie. Het is de bedoeling om KMO’s in de agrovoeding te begeleiden in de grensoverschrijdende ontwikkeling van hun activiteiten en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen om het lokale vraag en aanbod naar duurzame producten beter op elkaar af te stemmen.

Financiële info

Projectleider

HF Gestion

Partners

POM West-Vlaanderen, Groupement régional pour la qualité alimentaire, Provincie Namen - Cellule environnement, Provincie Luxemburg - cellule de développement durable, CER Groupe, CCI du Luxembourg belge, AGROE, A PRO BIO, Comité de promotion Nord-Pas de Calais, Communauté d'agglomération du Douaisis, Syndicat Mixte du Parc naturel régional Scarpe-Escaut, Parc naturel des plaines de l'Escaut, Aisne développement

Thema

Economie en streekontwikkeling

Prioriteit

Concurrentiekracht KMO

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen