Kinderen tussen 2 en 12 jaar ontgroeien hun fiets snel. Vooraleer ze naar de middelbare school gaan, hebben ze 3 tot 4 fietsen gehad. Voor jonge gezinnen is dat een behoorlijke uitgave op het gezinsbudget. Voor sommige gezinnen kan die uitgave zelfs erg zwaar doorwegen. Voor mensen in en op de rand van armoede (en kansengroepen) biedt de fietsbieb een kans om op hun gezinsbudget te besparen en tevens hun mobiliteit te verhogen. We streven naar een mix van gebruikers uit verschillende lagen van de bevolking, waarbij kansengroepen extra aandacht krijgen. De fietsbieb is niet alleen financieel interessant, maar tevens ook duurzaam, sociaal, milieuvriendelijk en gezond.

De fietsbieb bestaat al op verschillende plaatsen in de provincie. Met dit project willen we verschillende vestigingen openen in regio Midden-West-Vlaanderen. De fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen (voor kinderen van 2 tot 12 jaar) tiptop in orde om ze vervolgens voor een klein prijsje opnieuw ter beschikking te stellen van kinderen. Voor 20 euro fietsgeld en een waarborg van 20 euro kan men één jaar lang een kinderfiets op maat gebruiken.

Gedurende dit jaar mag de ontleende fiets altijd ingewisseld worden voor een ander exemplaar uit

de fietsbieb. Wie een kinderfiets, in goede staat, aan de fietsbieb schenkt, krijgt 1 jaar fietsgeld in ruil.

 

Financiƫle info

Projectleider

vzw Beweging Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Partners

beweging.net, Kringwinkel Midden-West-Vlaanderen, De Rinkel Tielt, vzw Mivalti Tielt, BuSO De Ster Tielt, Welzijnsschakel 't Vlammeke Staden, Pasar, Welzijnszorg West-Vlaanderen, Gezinsbond Staden, Buurthuis Dierdonk-Zwartegevel in Tielt-Samenlevingsopbouw, VOC Opstap vzw - De Kloef, Gezinsbond Tielt

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen