Eurocyclo - Grensoverschrijdend fietstoerismeHet fietstoerisme kent sinds enkele jaren een uitzonderlijke groei in Europa. Volgens een studie uit 2012 van het Europees Parlement is het fietstoerisme in Europa goed voor jaarlijks 2,3 miljard overnachtingen en 44 miljard euro omzetcijfer. Het grensoverschrijdend gebied geniet dus een groot potentieel voor economische ontwikkeling, gekoppeld aan het fietstoerisme.

Hoewel meerdere partners rond dit thema reeds samenwerken in verschillende Europese projecten bleek het opportuun de gespreide initiatieven te groeperen en te combineren, het aanbod te structureren en de actie- en investeringsmiddelen te versterken om een hogere aantrekkingskracht te creëren voor een uitgebreid grensoverschrijdend gebied met een goede ligging voor potentiële fietsconsumenten.
De verscheidenheid aan landschappen en indrukken biedt een vruchtbare bodem voor de ontwikkeling van gestructureerde toeristische routes met mogelijkheid tot verblijven aan zee, langs meren en kanalen, op het platteland of in de stad.

Financiële info

Projectleider

IDETA

Partners

Avelgem, Wielsbeke, Westtoer, Oostende, Maison du tourisme Pays des lacs, SPW-DGO1 - Routes et Bâtiments, Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Ronse, Artois, Communauté d'agglomération de Béthune-Buray, Noeux et environs, Communauté de Communes de Flandre Intérieure, ADRT Oise, ADRT Somme, ADRT Pas-de-Calais Tourisme, ADRT Nord, Conseil Départemental de l'Oise, Conseil Départemental de la Somme, Conseil Départemental du Nord, Maison de Tourisme de Wallonie Picarde, Communauté urbaine de Dunkerque, Provincie Oost-Vlaanderen, Syndicat Mixte Baie de Somme - Grand Littoral Picard, ADRT Aisne, Conseil Départemental de l'Aisne, Conseil Départemental du Pas-de-Calais, SPW-DG02-Mobilité et Voies Hydrauliques

Thema

Toerisme en recreatie

Informatie aanvragen

U kan meer informatie over dit project aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Meer info aanvragen